Blok | VolleybalXL

Blok

Het blok is een onderdeel van het volleybalspel. Om het de tegenstander moeilijker te maken met een aanval te scoren, springen een, twee of soms drie spelers tegelijk en naast elkaar met gestrekte armen en handen aan het net op. De kunst is om op het juiste moment en precies tegelijkertijd te springen, en natuurlijk tegenover de plek waar de bal geslagen wordt.

Blokkeren kan aanvallend zijn, waarbij de bal direct teruggaat naar het veld van de tegenpartij, of verdedigend, waarbij de bal zo veel mogelijk wordt vertraagd zodat deze door een teamgenoot makkelijker kan worden gespeeld. In beide gevallen mag het blok de bal aanraken zonder dat het balcontact meetelt als een van maximaal drie momenten van balcontact. De uitzondering is als de bal door het blok buiten het veld terecht komt, dan is het punt voor de tegenstander.

Tips om op te letten bij techniekanalyse is: hoofd achter de armen, duimen richting plafond,de armen minder dan een baldikte uit elkaar, op hoogste punt kick met beide benen naar voren geven, daardoor kun je beter de arme steken over het net en is er veel lichaamsdruk achter de bal.

27 mei 2015
© VolleybalXL 2019 | Bekijk ook: www.volleybal.net

Nieuw: 1,5 meter oefeningen.
Ontdek nu onze volleybaloefeningen waarbij je de 1,5 meter afstand kunt houden.

Bekijk: >> Bekijk 1,5 meter oefeningen <<

Freestyle oefeningen
Heb je onze Freestyle oefeningen al gezien? Oefeningen die je alleen of met zijn tweeen thuis kunt doen:

Bekijk: >> Freestyle oefeningen <<

X