Yannick van Harskamp: Van ouderengym naar organiseren DELA NK Beachvolleybal | VolleybalXL

Yannick van Harskamp: Van ouderengym naar organiseren DELA NK Beachvolleybal

Hij speelde 160 interlands van Oranje, speelde in Nederland o.a. voor SSS, HVA en Ortec Nesselande en was actief in België en Italië. We hebben het hier over Yannick van Harskamp. Yannick is onze eerste professional die we aan het woord laten, in een nieuwe rubriek waarin experts hun verhaal of mening over volleybal via ons platform kunnen delen.

Yannick is, nadat hij definitief gestopt is met topvolleybal (vorig jaar was hij nog actief voor Inter Rijswijk in de Nederlandse Eredivisie), niet bepaald stil gaan zitten. Hij ging aan de slag, niet alleen in de volleybalwereld. Een mooi verhaal en een inkijkje in de keuken hoe je zelf aan de slag kunt gaan om volleybal in Nederland groot te maken:

Yannick aan het woord:
In oktober 2015 speelde ik mijn allerlaatste volleybalwedstrijd voor het nationale team op het EK in Bulgarije. Wat me vooral bijblijft van dit toernooi is de wedstrijd tegen Bulgarije in de laatste poule-wedstrijd. We speelden voor 17.000 uitzinnige Bulgaren en een aantal meegereisde Nederlanders waar we net naast het ticket grepen doordat we verloren met 17-15 in de 5e set. Een dag later kregen we een herkansing tegen Slovenië, maar die verloren we met 3-0 en het einde van mijn interlandcarrière was een feit.

Na 10 jaar in het Nederlands team en 5 jaar bij jong-Oranje had ik de meeste sporthallen in de wereld gezien en was ik eraan toe om een nieuw leven te starten.

Ouderengym
Ik kan me de dag nog goed herinneren, thuis op de bank, te bedenken wat ik met de rest van mijn leven ging doen. Ik heb een jaar alles uitgeprobeerd wat ik tegenkwam, van Crossfit voor ouderen tot een bedrijvendag voor het Nederlands mannenteam. Hiervoor was ik hard aan het werk, maar ik merkte dat het niet zo aansloeg. Ik besefte me dat ik dingen aan het organiseren was die ik zelf heel leuk vind, maar voor de mensen waarvoor ik het organiseerde niet zo interessant was. Toen ik het idee had om een topvolleybalkamp te organiseren ben ik eerst gaan onderzoeken of er wel vraag naar was. Ik heb een interview gegeven in een lokale krant en hier werd zo enthousiast op gereageerd dat dit wel een succes moest worden. In mei 2017 heb ik de eerste Talent Days georganiseerd en volgend jaar ga ik uitbreiden, want het was een enorm succes!

Ik ben erachter dat de beslissing om te stoppen de juiste was, maar dat ik wel verbonden wil blijven bij de sport die mijn hele leven al centraal staat.

DELA NK Beachvolleybal
Momenteel organiseer ik samen met Music & Sports van 1-3 september het DELA NK Beachvolleybal en daarom mag ik de lezers van VolleybalXL iets unieks aanbieden. Op zondag 3 september van 13.30- 14.30 uur geven Bondscoach Gijs Ronnes en Talentcoach Roland Rademaker een training voorafgaand aan de finales. Je kan je nu gratis inschrijven via deze link.

Alle overige info over het DELA NK Beachvolleybal kan je hier terugvinden.

Volg je hart
Yannick raad jou als trainer en volleyballer dus aan om je hart te volgen, om te doen wat je leuk vindt en waar je enthousiast van wordt. Uiteraard zijn wij ook benieuwd hoe jij je inzet (na of tijdens) je volleybalcarrière en hoe je volleybal groter maakt. Laat het weten in een reactie hieronder!

27 augustus 2017
© VolleybalXL 2019 | Bekijk ook: www.volleybal.net

Nieuw: 1,5 meter oefeningen.
Ontdek nu onze volleybaloefeningen waarbij je de 1,5 meter afstand kunt houden.

Bekijk: >> Bekijk 1,5 meter oefeningen <<

Freestyle oefeningen
Heb je onze Freestyle oefeningen al gezien? Oefeningen die je alleen of met zijn tweeen thuis kunt doen:

Bekijk: >> Freestyle oefeningen <<

X